DiscoverEU je nazaj!

Po dveletnem premoru je pobuda DiscoverEU, ki je namenjena vsem mladim, ki želijo z vlakom brezplačno potovati po Evropski uniji, nazaj.

 

Pobuda DiscoverEU je namenjena vsem mladim, ki želijo potovati po Evropski uniji ter izkoristiti pravico do prostega gibanja, spoznati evropske dežele, zgodovino ter se povezati z ljudmi iz drugih evropskih držav. Cilj pobude je s čezmejnimi potovanji in medkulturnim učenjem spodbuditi občutek povezanosti, odprtosti in solidarnosti. Mladim omogoča, da pridobijo izkušnje glede potovanja in spoznavanja novih kultur.

 

V tokratni pobudi lahko sodelujejo mladi Evropejci, rojeni med 1. julijem 2001 in 31. decembrom 2003. Za sodelovanje v pobudi morajo rešiti kviz s šestimi splošnimi vprašanji o Evropski uniji in njenih pobudah. Prijave se odprejo jutri, v torek, 12. oktobra, čas za prijavo pa je do 26. oktobra 2021 do 12. ure. Udeleženci se lahko prijavijo samostojno ali v skupini s še šestimi prijatelji. Izbranci bodo lahko med marcem 2022 in februarjem 2023 z vlakom brezplačno potovali po celotni Evropski uniji v najdaljšem možnem skupnem trajanju do 30 dni.

 

 

Več o pobudi DiscoverEU in načinu prijave je na voljo tukaj.

 

Tadej Kobal