Kaj je Euclid Network in zakaj se mu splača pridružiti?

Morda se iz svojih srednješolskih ur matematike še spomnite Evklida, grškega matematika iz 4. stoletja pred našim štetjem; njegovo delo je postavilo temelje za to vedo, ki jih poznamo še danes. Mreža Euclid Network si je za svoje delovanje sposodila ime tega izjemnega matematika, ker ustvarja povezave med fundacijami, raziskovalnimi centri in posamezniki, tako kot je Evklid povezoval točke s črtami v geometrijske like. Osnovni namen mreže je povezovanje med posamezniki in organizacijami, ki imajo moč in namen spreminjati razmere v Evropi. 

Kdo se lahko včlani in komu je namenjena?

Sprememba v družbi pogosto pride prav s strani neprofitnih in dobrodelnih organizacij. Mreža je bila ustanovljena marca leta 2007 v Parizu in od takrat je precej zrasla; danes povezuje preko 300 članov iz 31 različnih držav. Poleg EVPE (European Venture Philanthropy Association) bo v naslendnjih štirih letih igrala ključno vlogo povezovalne mreže na področju. Financirana je s strani Evropske unije, splača pa se ji pridružiti zaradi več razlogov:

  • novic o najnovejših metodah, trendih in izzivih na področju;
  • deljenja znanja, idej in primerov dobre prakse;
  • povezav z investitorji, raziskovalci in faktorji odločanja;
  • povezav s potencialnimi novimi partnerji za kasnejše projekte, financirane s strani Evropske unije;
  • večje vidnosti zaradi pojavitve na spletni strani Euclid Network in mrežinih socialnih medijih.

Če vas zanima članstvo v organizaciji, lahko obiščete mrežino spletno stran za nove člane.

Članstvo v Euclid Network sicer ni zastonj; za države članice Evropske unije, ki so bile članice pred pridružitvijo trinajstih novih držav leta 2004, članstvo znaša 1500€. Za države članice, ki so se pridružile po letu 2004, Bolgarijo, Hrvaško, Ciper, Češko, Estonijo, Madžarsko, Latvijo, Litvo, Malto, Poljsko, Romunijo, Slovaško in Slovenijo članstvo znaša 850€. Za države sosede EU članstvo znaša le 500€. Strošek 850€ sicer ni majhen, vendar lahko zaradi vseh prednosti članstva pomeni koristno investicijo – odločitev je vaša oz. vaše organizacije.

Slika: Pixabay.