Nefiks karierni dan 2021

Na Zavodu Nefiks v kariernem tednu 2021 že šestič pripravljamo Nefiks karierni dan. Vsako leto do sedaj je bil častni pokrovitelj dogodka predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor, osrednja prireditev pa je potekala v Predsedniški palači, kamor je vsako leto povabljenih nekaj gostov. Zaradi epidemije koronavirusnih okužb bo letos dogodek v celoti potekal na daljavo. 

 

Po tem, ko smo se lani obrnili na župane slovenskih občin in prihodnost mladih v lokalnem okolju, se v letu 2021, torej v času slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, obračamo na naše širše okolje, Evropsko unijo. Mladim želimo približati, kako svoje karierne priložnosti za delo v Sloveniji iskati v povezovanju z Evropsko unijo, prikazati širino teh možnosti, pokazati, kakšen vpliv ima Evropska unija na vsakodnevno življenje mladih, kar pogosto spregledamo ter predstaviti priložnosti, ki na mlade čakajo v Evropski uniji. Geslo Nefiks kariernega dne 2021 bo zato potekal pod geslom Prihodnost je v povezovanju!.

 

Konkretne dejavnosti, ki jih bomo na prijavljenih srednjih šolah izvajali 12. januarja 2021, ko bo potekal letošnji karierni dan, so pogovori o prihodnosti Evropske unije, zato pa se bomo obračali na trenutno ali v preteklosti zaposlene v evropskih institucijah, ki jih bomo spoznali z uporabo digitalnih tehnologij. Z mladimi se bodo pogovorili o tem, kaj sami počnejo, kakšna so prizadevanja njihovega področja za skupno dobro in o tem, kako Evropska unija vpliva na življenja mladih, četudi iščejo karierne priložnosti zgolj znotraj Slovenije. Pogovorili se bomo tudi o izzivih in tako imenovanih poklicih prihodnosti, seveda pa bodo tudi dijaki lahko oblikovali svoja vprašanja v povezavi s tem, kar jih konkretno zanima. 

 

Srednje šole, prijavite se

Glede na trenutno poostreno situacijo zaradi epidemije koronavirusa, bomo celoten 90-minutni dogodek izvedli prek spleta, sestavljen pa bo iz pogovora z gostom ter delavnice. Dogodek je za vse šole brezplačen. V primeru, da tak način delavnice vaši šoli ne ustreza, kljub temu pa bi se želeli vključiti v dogajanje, nas kontaktirajte in našli bomo individualno rešitev, prilagojeno vašim željam. Katarino Vetrih, vodjo projekta, lahko kontaktirate prek elektronskega naslova katarina.vetrih@nefiks.si ali telefonske številke 070 770 158

 

Ekipa Zavoda Nefiks

Prihodnost je v povezovanju