O projektu Priložnost.EU

Kje najti prvo zaposlitev ali vsaj priložnost za pridobivanje prvih izkušenj, je še vedno eno izmed vprašanj, ki mladim povzroča veliko skrbi. Z nezaposlenostjo mlajših generacij se poleg številnih drugih organizacij vsakodnevno ukvarjajo tudi različne institucije Evropske unije. Da bi tudi na Zavodu Nefiks mladim pomagali odkriti izobraževalne, karierne, zaposlitvene in druge priložnosti, ki jim jih ponuja Evropska unija, smo ustanovili projekt Priložnost.EU.

 

V okviru projekta Priložnost.EU želimo mlade seznaniti s potrebnim znanjem glede dela ali izobraževanja v Evropski uniji ter nakazati, kateri so ključni koraki, ki jim mora slediti tisti, ki se želi zaposliti v institucijah Evropske unije ali zaposliti oziroma izobraževati v drugi državi članici. Na Priložnost.EU sledimo dogajanju na področju mladinske politike Evropske unije ter dijake, študente in druge zainteresirane mlade ozaveščamo o možnostih vplivanja, ki so jim na voljo, poleg tega pa tudi pojasnjujemo, na kakšne načine lahko mladi tudi sami vplivajo na odločitve, ki jih v njihovem imenu sprejemajo institucije Evropske unije.

 

Vsak mesec prijavljenim na elektronske novice prek elektronske pošte pošljemo pregled najpomembnejšega dogajanja na področju mladih in Evropske unije ter druge za mlade uporabne nasvete, ki jim lahko pomagajo priti do zaposlitve ali želenega izobraževanja v tujini. Prav tako organiziramo dogodke na isto temo.

 

V prvi fazi je projekt Priložnost.EU podprl Evropski parlament, sedaj pa sponzorje in podpornike iščemo neposredno. Naš projekt lahko podprete tudi vi, tako da nam pišete na info@priloznost.eu.