O projektu

Kje najti prvo zaposlitev ali vsaj priložnost za pridobivanje prvih izkušenj, je še vedno vprašanje, ki mladim povzroča največ skrbi. Z nezaposlenostjo mlajše generacije se vsakodnevno spoprijema tudi Evropski parlament ter si prizadeva za več pomoči mladim, da bi lažje prišli do zaposlitve. Zavod Nefiks se je odločil, da bo nadaljeval informiranje mladih o priložnostih v EU, zato smo prenovili spletni portal Priložnost.eu.

Projekt Priložnost.eu želi mlade ozavestiti o možnostih in priložnostih zaposlovanja v EU. Opremi vas z vsem potrebnim znanjem za uspešno iskanje zaposlitve v drugi državi članici EU. Pobliže vam predstavi karierne poti v institucijah EU ter svetuje, kako narediti prve prave korake v tej smeri.

Na kratko vam Priložnost.eu predstavi tudi mladinske politike EU in mlade ozavešča o možnostih vplivanja, ki so vam na voljo. Pobližje spoznate tudi evropske poslanke in poslance iz Slovenije.

V okviru projekta bo izšlo osem mesečnih e-novičk, ki vas bodo obveščale o aktualnih priložnostih v EU in vam z različnimi uporabnimi nasveti pomagale do zaposlitve.

V  različnih slovenskih mestih bodo potekale zaposlitvene info-delavnice, ki bodo mladim predstavile, kako se lotiti iskanja zaposlitve ter kako uspešno prestati izbirne postopke, ko se potegujete za zaposlitev v EU.

V prvi fazi je projekt podprl EP, sedaj pa iščemo sponzorje in podpornike direktno. Naš projekt lahko podprete tudi vi, tako da nam pošljite sporočilo na info@nefiks.si.


Prijava na e-novice:

[mc4wp_form id=”848″]