Pet delovnih mest za zaposlitev na področju socialnega dela

V nemškem podjetju “Verbund sozialer Dienste” ponujajo pet delovnih mest na področju socialnega dela. Sodelujoči se bodo seznanili z delovnimi praksami in dejavnostmi v okviru programa Erasmus+, s pomočjo katerih želijo tlakovati pot v demokratično, odprto in socialno Evropo, kjer imamo vsi enake možnosti, ter preprečiti širjenje nestrpnosti, diskriminacije. Udeleženci se bodo seznanili iz nemškim izobraževalnim in socialnim sistemom ter se naučili, kako vanj vključiti svoje poglede na svet.

 

Vsi sodelujoči bodo morali pred začetkom usposabljanja opraviti preizkus znanja nemškega jezika. Glede na izkazano znanje bodo zainteresiranim za sodelovanje ponujeni dodatni tečaji nemškega jezika. Udeležba na teh izobraževanjih je za prijavljene obvezna. V skladu z nemškim zakonikom o socialni varnosti, ki ureja osnovna pravila glede usposebljenosti osebja, ki sme delati v zavodih za otroke in mladine, je zahtevana minimalna raven znanja EQF 6, prav tako je obvezno znanje nemškega jezika najmanj na ravni B2. Delo se bo opravljalo v mestu Bohmte v Nemčiji v obdobju enega leta.

 

Vse dodatne informacije so dostopne na spletni strani Evropske solidarnostne enote, prek katere se tudi prijavijo zainteresirani za sodelovanje.