Prihodnost je v povezovanju! Zaključni dogodek Nefiks kariernega dneva 2021

Leto 2021 je leto slovenskega predsedovanja Evropski uniji, zato smo se v tem letu v okviru Nefiks kariernega dneva obrnili v naše širše okolje, ki ga predstavlja Evropska unija. Geslo letošnjega kariernega dneva je “Prihodnost je v povezovanju!” in sledi prizadevanjem Evropske unije po iskanju novih poti skupnega delovanja.

V mesecu januarju je pod geslom “Prihodnost je v povezovanju!” na 40 srednjih šolah že šesto leto zapored potekal Nefiks karierni dan. Zaradi izrednih okoliščin, ki jih je s seboj prinesla epidemija novega koronavirusa, se je preselil na splet in s pomočjo digitalne tehnologije je prinesel delček Evropske unije v dom vsakega udeleženca.

Epidemija pa je spremenila tudi način izvedbe zaključnega dogodka, ki bo potekal v ponedeljek, 19. aprila, ob 11. uri na spletu. Kot vsako leto, bo tudi letos zaključni dogodek potekal pod pokroviteljstvom predsednika države, gospoda Boruta Pahorja.

Dogodek bo mogoče spremljati prek oddajanja v živo na YouTube kanalu Zavoda Nefiks. Povezava do dogodka bo v ponedeljek dopoldan objavljena na spletni strani talentiran.si in na družbenih omrežjih Zavoda Nefiks.

V okviru zaključnega dogodka bo dijake najprej nagovoril predsednik države Borut Pahor, nato pa bo sledil čas za pogovor z gosti. Tematika pogovorov na zaključnem dogodku bo povezana z Evropsko unijo in priložnostmi, ki jih ta ponuja mladim na področju zaposlovanja in izobraževanja. Gosti bodo: Jakob Osredkar, Staša Tkalec, Ajda Garcia Golob ter Petar Mrdović, pogovoru pa se bodo pridružili tudi dijaki različnih srednjih šol.

Za več informacij na družabnih omrežjih (Facebooku in Instagramu) sledite Zavodu Nefiks ter spremljajte spletno stran nefiks.si in priloznost.eu. Za dodatne informacije se obrnite na vodjo projekta Katarino Vetrih (katarina.vetrih@nefiks.si, 040 698 915) ali Tadeja Kobala (tadej.kobal@nefiks.si).

 

 

Za Zavod Nefiks Lučka Sinčič