PRILOŽNOST ZA PRAKSO V SVETU EVROPSKE UNIJE 

Če tudi ti spadaš med tiste študente, ki morajo v okviru svojega študija obvezno opraviti prakso, imamo zate dobro novico: prakso lahko opravljaš kar v Bruslju, v Svetu Evropske unije! Prijave potekajo prav v tem trenutku, vse do 1. aprila 2019 (zaprejo se ob 12.00 po bruseljskem času, zato ne čakaj na zadnji dan).
Praksa je namenjena vsem tistim državljanom Evropske unije, ki so hkrati univerzitetni študenti bodisi tretjega, četrtega ali petega letnika in morajo kot del študija opraviti obvezno prakso.
Narava dela zahteva dobre organizacijske sposobnosti, natančnost in zanesljivost: pripravljali boste sestanke, delali zapisnike, pisali poročila, raziskovali in se udeleževali sej in razprav organov Evropske unije. V okviru prakse boste obiskali evropske institucije v Bruslju, Luxembourgu in Strasbourgu.
Praksa traja od dva do pet mesecev in sicer ni plačana, vendar je odlična priložnost za nabiranje izkušenj. Prav tako dobite povrnjene tudi potne stroške, plačano pa imate tudi zdravstveno oz. nezgodno zavarovanje in obedovanje v restavraciji Generalnega sekretariata Sveta.
Prijave potekajo dvakrat na leto, jeseni (septembra in oktobra) in spomladi (februarja in marca), in sicer vedno za naslednji semester. V jesenskem roku se tako lahko prijavite na prakso v spomladanskem semestru, v spomladanskem pa na prakso v jesenskem.