Pripravništvo v Evropskem parlamentu

Te zanima delo v evropskih institucijah in si želiš v eni izmed njih opravljati pripravništvo še v letošnjem koledarskem letu? Nadaljuj z branjem!

Evropska komisija, Svet EU in Evropski parlament vsako leto razpišejo prosta mesta za nove pripravnike in pripravnice. Za prvi dve instituciji se bodo prijave odprle avgusta 2021, na pripravništvo v Evropskem parlamentu pa se lahko prijaviš do 30 junija 2021, začel_a pa boš že oktobra!

Omenjeno priipravništvo je bolj poznano pod imenom Schuman Traineeship (Schumanova praksa) in je plačano, pripravnik_ca lahko postaneš v Bruslju, Luksemburgu ali Strasbourgu.

 

Kdo se lahko prijavi?

Državljani_ke članic EU, ki so dokončali vsaj prvo bolonjsko stopnjo študija in nimajo izkušenj z delom v evropskih institucijah.

Koliko časa traja?

5 mesecev.

Kje in kako se lahko prijavim?

Tukaj si ustvariš uporabniški račun ter nato izbereš, na katerem področju si želiš opravljati pripravništvo. Izbiraš lahko med najrazličnejšimi področji: notranja in zunanja politika EU, finance, pravo, večjezičnost, uprava, infrastruktura in logistika, komuniciranje ali informacijska tehnologija.

 

Schumanova praksa ti nudi odlično priložnost, da dodobra spoznaš delo evropskih institucij ter si obogatiš izkušnje in svoj življenjepis.

Ne odlašaj in zagrabi odlično priložnost v EU!

 

Katarina Jarc