Pripravništvo v Evropski komisiji: Blue Book Traineeship

Evropska komisija dvakrat letno razpiše 5-mesečno plačano pripravništvo na področju administrativnih in prevajalskih del v svojih direktoratih, izvajalskih agencijah in predstavništvih.

Trenutno so odprte prijave za pripravništvo, ki bo trajalo od 1. 3. 2022 do 31. 7. 2022. Selekcija bo potekala nekje od oktobra do decembra 2021.

Pripravništvo v Evropski komisiji ti ponuja:

  • vpogled v procese in politike evropskih institucij;
  • priložnost za prispevanje k vsakodnevnemu delu Evropske komisije;
  • priložnost za uporabljanje teorije v praksi.

Tvoje zadolžitve se bodo razlikovale glede na mesto, kamor se prijavljaš, vsekakor pa ti priporočamo, da si pri izbiri treh direktoratov oziroma agencij konsistenten_na, saj imajo takšni kandidati_ke boljše možnosti za uspeh. Če te zanima delo v DG EAC denimo (Generalni direktorat za izobraževanje, mladino, šport in kulturo), se torej prepričaj, da bodo tvoje tri izbire vse v povezavi s temi področji; na tretje mesto torej raje ne postavi EEAS (Evropsko službo za zunanje delovanje).

Prijave so možne do 31. 8. 2021 do 12.00.

Več informacij o pripravništvu in prijavnico lahko najdeš tukaj.

Če te zanima, kako poteka razgovor s kandidati, ki so bili uspešni v prvem in drugem krogu, si lahko o tem prebereš tukaj.

Imaš težave z izpolnjevanjem prijavnice ali bi rad_a kakšen dodaten nasvet, kako napisati kratko motivacijo? Piši nam, z veseljem ti bomo pomagali!

Blue book traineeship at the European Commision 2021 -

Katarina Jarc