Spletna debata: Kako vstati s kavča in spremeniti svet?

Te zanima, kaj lahko storiš, ko vidiš in začutiš, da sprejete politične odločitve ne odražajo interesov širše javnosti? Imaš kakšno idejo, kako bi zbral_ in organiziral_a skupnost enako mislečih, ki bi stremela h korenitim spremembam?

Če ne veš še čisto, kako bi to storil_a, se nam pridruži na spletni razpravi o aktivnem državljanstvu, ki bo potekala v četrtek, 22. julija 2021 ob 17:30. Razprava se bo med drugim dotaknila tudi pereče tematike, referenduma o zakonu o vodah in z njim povezanim aktivacijskim potencialom civilne družbe.

Evropska unija temelji na demokraciji, pluralizmu in aktivnem državljanstvu, slednje je predvsem pomembno vzpodbuditi med mladimi, ki se velikokrat težko poistovetijo s tradicionalnimi načini politične participacije. Nedavna gibanja, aktivna v zaledju kampanje Za pitno vodo, kažejo, da se mladi aktivno politično udejstvujejo s kampanjami, peticijami in demonstracijami.

Bi rad_a izvedel_a več? Pridruži se nam na razpravi z akvitistoma in koordinatorjema referendumske kampanje Za pitno vodo Andražem Kosom (Inštitut 8. marec) in Katarino Žakelj (CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp). Pogovarjali se bomo o aktivnem državljanstvu, politični participaciji mladih, prav tako pa bosta govornika tudi odgovarjala na tvoja morebitna vprašanja.

Pridružiš se nam tukaj (Geslo: ZSf2RPJfi63). Če imaš kakšna vprašanja, jih lahko vnaprej pošlješ na klara.avsec@ep.europa.eu, prav tako jih lahko tudi postaviš v Facebook skupini skupnosti skupajsmo.eu, ali pa jih napišeš kar neposredno v chat.

Se vidimo v četrtek!