Usposabljanje na temo mladinske participacije v Litvi

Inštitut za politične raziskave in analize (“Politikos tyrimų ir analizės institutas”) iz Litve vabi na usposabljanje na temo mladinske participacije, ki bo potekalo v Daugirdiškesu v Litvi med 16. in 23. majem 2022.

 

Projekt se bo izvajal skupaj s partnerskimi organizacijami iz Slovenije, Latvije, Estonije, Poljske in Bolgarije. Udeležilo se ga bo 28 mladinskih delavcev, mladinskih voditeljev in drugih strokovnjakov s področja mladinskega dela iz omenjenih držav. Cilji usposabljanja so:

  • Razviti razumevanje kakovostnega mladinskega dela, ki je oblikovano v skladu z evropskimi vrednotami mladinskega dela
  • Oblikovati sistem podpore mladinskemu delu za kakovostno mednarodno mladinsko delo
  • Ustvariti prostor za sodelovanje udeležencev in zagotovoti kakovost prihodnjih Erasmus+ projektov z razvojem skupnega razumevanja meril kakovosti mladinskih projektov na področju neformalnega izobraževanja, medkulturnega učenja, aktivnega sodelovanja in tako naprej
  • Delitev različnih metodologij, ki se uporabljajo v programih usposabljanja mladinskih delavcev

Pričakovani profil udeleženca so mladinski delavci, trenerji mladinskega dela, javni uslužbenci, ki se ukvarjajo s problematiko mladih, vodje mladinskih centrov, vodje projektov, socialni delavci, psihologi, mladinski voditelji in prostovoljci, ki delujejo v mladinskih organizacijah oziroma z mladimi.

 

Stroški potovanja bodo povrnjeni v skladu z določili Erasmus+ KA2 projekta, torej za potovanje iz Slovenije in nazaj do največ 275 evrov. Za bivanje in hrano bo poskrbel organizator. Po želji lahko udeleženci na lastne stroške ostanejo dlje ali pridejo prej. Kotizacije za udeležbo ni. Iz Slovenije se lahko uposabljanja udeležijo največ štiri osebe. Izbor udeležencev bo potekal skupaj s partnerskimi organizacijami (v Sloveniji Inštitut za mladinsko politiko). Usposabljanje bo v celoti potekalo v angleškem jeziku.

Na usposabljanje se prijavite prek obrazca na povezavi: https://forms.gle/gJwBjGvFR134Yqpg7

Za dodatne informacije v zvezi z usposabljanjem se lahko obrnete na elektronski naslov tadej.kobal@priloznost.eu.

 

 

Tadej Kobal