Vabilo na študijski obisk Mreže Mlada ulica na Češko

Mreža Mlada ulica vabi na študijski obisk, ki bo na Češkem potekal med 30. avgustom in 3. septembrom 2021. Udeležba je brezplačna, prav tako so kriti stroški nastanitve in prevoza.

Študijski obisk je namenjen spoznavanju čeških organizacij in njihovega izvajanja mladinskega uličnega dela. Poudarek bo na vstopanju v novo okolje in delo z rizičnimi skupinami mladih (uporabniki drog, brezdomci, brezposelni, brezdomni, pripadniki manjšin). Spoznali boste šest praks mladinskega uličnega dela na Češkem, izzive in načine spoprijemanja z njimi, aktivnosti in orodja, ki jih uporabljamo pri delu z ranljivimi mladimi in način usposabljanja uličnih delavcev. Prav tako boste spoznali vstopno fazo mladinskega uličnega dela in opredelili metodološka načela uličnega dela, ki so prilagojena ciljni skupini z ranljivimi mladimi.

Prva dva dneva bodo aktivnosti potekale v Brnu, tretji in četrti dan v Pragi, zadnji dan pa v Plzen. Aktivnosti bodo potekale v mladinskih centrih, soseskah, kjer se izvaja mladinsko ulično delo, drugih institucijah, ki so vpletene v ulično delo in delo z mladimi in v hostlu.

 

Več informacij in prijave so na povezavi.

 

T. K.